با توجه به شرایط نامساعد اقتصادی کشور و تورم شدید، امروزه سرمایهگذاری بیش از گذشته در میان افراد مختلف جامعه اهمیت پیدا کرده است و همهی افراد متناسب با درآمد، پسانداز و سرمایه اولیه خود دنبال بهترین راه برای سرمایهگذاری و بهبود کیفیت زندگی خود هستند.
امروز در این مقاله به بررسی این موضوع میپردازیم که سرمایه گذاری در بورس بهتر است یا سرمایه گذاری در املاک؟!
بورس و املاک دو تا از مهمترین روشهای سرمایهگذاری در کشور هستند، اما نمیتوان در یک کلمه به این موضوع پاسخ داد که کدام روش برای سرمایه گذاری بهتر است،
هر دوی این گزینهها مزایا و معایب خاص خود را دارند و انتخاب بین این دو گزینه بسته به نوع شخصیت، میزان سرمایه، میزان ریسک پذیری، سبک زندگی و نگرش افراد مختلف متفاوت خواهد بود.
در ادامه مقاله به بررسی مزایا و معایب سرمایه گذاری در املاک و سرمایه گذاری در بورس میپردازیم تا شما بتوانید با بررسی آنها و در نظر گرفتن شرایط شخصی خودتان بهترین تصمیم را در زمینه سرمایه گذاری بگیرید.
سرمایه گذاری در بورس
زمانی که شما برای سرمایهگذاری به فعالیت در بورس اقدام می کنید و یک سهام را می خرید و یا به فروش می رسانید، در واقع در حال خرید و فروش بخشی از یک شرکت هستید و بدیهی است که با افزایش ارزش سهام شرکت، ارزش سهام شما نیز افزایش پیدا خواهد کرد و این دقیقا همان چیزی است که پایه و اساس سرمایه گذاری در بورس یا سهام را تعیین خواهد کرد.
یکی از چالشهای سرمایهگذاری در بورس این است که هیئت مدیره شرکتی که شما اقدام به خرید و فروش سهامش میکنید، تصمیم میگیرد که در هر سال چه میزان سود در سهام وارد شود و چه مقدار از این سود به سهامداران پرداخت شود.
به همین دلیل قبل از اقدام به سرمایهگذاری در بورس و خرید سهام یک شرکت، باید سوابق اجرایی عوامل شرکت را نیز مورد ارزیابی و بررسی قرار دهید.به عنوان مثال در صورتی که شرکت مد نظر استراتژی خاصی را برای پرداخت سهام نداشته باشد، نمیتواند یک جریان نقدی کافی را برای پوشش دهی سهامداران فراهم کند.
مزایای ســرمــایه گذاری در بــــازار بــــورس
نقدشوندگی نسبتا بالا
یکی از مزیتهای سرمایه گذاری در بورس وجود یک جریان قابل توجهی از نقدینگی است.کافیست زمان مناسب خرید سهام را به درستی تشخیص دهید.در این صورت شما می توانید در عرض چند ثانیه سرمایه خود را در بورس افزایش دهید.لازم به ذکر است که جریان نقدینگی برای سرمایه گذاری در املاک بسیار کمتر است، اگر ملکی را بخرید باید منتظر باشید که تا یک خریدار پیدا شود تا ملک شما را خریداری کند تا در نهایت بتوانید سودی به دست آورید.
حداقل فعالیت از مزایای سرمایهگذاری در بورس
از جمله مهمترین مزایای سرمایه گذاری در بورس را می توان عدم نیاز به کارهای سخت و دشوار دانست.البته لازم به ذکر است که این مفهوم سبب نمی شود که اهمیت دانش تخصصی در بورس را نادیده بگیرید، سرمایه گذاری در بورس نیاز به اطلاعات بسیار زیاد، دانش و مهارت دارد.اما نیاز ندارد که شما دفتر کاری مجزا داشته باشید و یا برای شرکت خاصی فعالیت کنید.در صورتی که در حوزه بورس تجربه کافی به دست آورید میتوانید در خانه خود نشسته و به سرمایهگذاری ادامه دهید.
امکان سرمایه گذاری با سرمایه اندک
یکی دیگر از مهمترین مزایای سرمایهگذاری در بورس گستردگی عمل است.به بیان دیگر شما می توانید با هر میزان سرمایه ای که در اختیار دارید وارد بازار بورس شود.سپس سهمی را خریداری کنید و به مرور زمان سهم خود را رشد دهید.قطعاً این موضوع اهمیت بیشتری از هزینههای نگهداری و تعمیرات یک ملک برای شما به همراه خواهد داشت و از مزیتهای بهتر و بالاتری نیز برخوردار خواهید شد.
معایب سرمایه گذاری در بازار بورس
تنش ها و نوسان کوتاه مدت سهم و بازار
یکی از معایب سرمایه گذاری در بورس که امروزه گریبانگیر بسیاری از سرمایهگذاران شده است، این است که بازار سهام و بورس تغییرات کوتاه مدت زیادی را تجربه میکند.به عنوان مثال شما یک سهم ۴۰ دلاری خریداری کرده اید اما ممکن است در یک لحظه ارزش سهم شما به ۱۰ دلار سقوط کند در مقابل ممکن است به اندازه ۸۰ دلار رشد پیدا کند.
در حقیقت این موضوع دقیقا همان چیزی است که میزان ریسک پذیری در سرمایه گذاری بورس را تعریف میکند.اگر بتوانید سهام ارزان را بخرید و گرانتر بفروشید، قطعاً شما سود کسب کرده اید.در غیر این صورت بهتر است که در این زمینه با یک فرد متخصص مشورت کنید تا از وقوع ضررهای احتمالی پیشگیری نمایید.
نیاز به تخصص بالا
بدون کسب آموزشهای حرفهای در بازار بورس نمی توانیم در این بازار یک سرمایه گذاری منطقی و عالی را برای خود رقم بزنیم.آموزش بورس یکی از اولین و مهمترین پیش نیازهای لازم برای سرمایه گذاری در این بازار است و بدون آموزش عملاً شما در حال از دست دادن و نابود کردن داراییهای خود در این بازار خواهید بود.
نکته جالب تر درباره اهمیت آموزش بورس این است که حتی انتخاب دوره آموزشی نیز در این باره اهمیت خاص خود را دارد و حتما شما باید از دوره های آموزشی استفاده کنید که تمام انواع روشهای تحلیلی در این بازار از جمله تحلیل تکنیکال بورس و تحلیل بنیادی بورس را به صورت کامل و جامع به شما آموزش دهد و شما را برای یک سرمایهگذاری در یک بازار مالی حرفهای آماده سازد.
نیاز به پیگیری مداوم
از معایب دیگر بازار بورس اینست که نیاز به پیگیری بالا و هوشیاری سرمایه گذار دارد به طوری که فرد می بایست به صورت روزانه شرایط بازار را رصد کرده و اتفاقات پیش رو را تخمین بزند.که این مورد در بازار های دیگر بسیار کمرنگ تر است.
کار تکراری و یکنواخت
خرید و فروش سهام در بورس به عنوان روش و شیوهای محبوب برای سرمایهگذاری در نظر گرفته میشود.اما باید بدانید که در این سرمایهگذاری افراد نیاز به خلاقیت و نوآوری ندارند.در واقع شما در بورس یک کار ثابتی را انجام می دهید و آن هم خرید و فروش سهام است.
احساسی بودن معاملات
یکی از مهمترین معایب سرمایه گذاری در بورس احساسی بودن در زمان انجام معاملات است.منظورم از این جمله این است که اگرچه سودآوری سهام در دراز مدت ثابت شده است.اما برخی از افراد ممکن است که در لحظاتی دچار احساسات شده و سهام را صرفاً از روی احساس خرید و فروش کنند.چیزی که در همان لحظه اتفاق می افتد.
درصورتی که تصمیم درست نگیرید، قطعاً ضرر خواهید کرد.لازم به ذکر است که بازار بورس در چند لحظه ثابت می شود و شما باید در همان لحظات درستترین و بهترین تصمیم را بگیرید.در غیر این صورت حتما ضرر خواهید کرد.
سرمایه گذاری در بازار مسکن
سرمایه گذاری در مسکن یکی از روشهای سرمایهگذاری است که شخص در آن دارایی خود را به خرید مسکن (خانه و مغازه) اختصاص میدهد و علاوه بر کسب سود حاصل از تغییر قیمت مسکن، میتواند از طریق اجاره دادن آن یک منبع درآمد مازاد نیز داشته باشد.
مزایای سرمایه گذاری در بازار املاک
-
سهولت سرمایه گذاری
سرمایه گذاری در بازار املاک به دانش تخصصی خاصی نیاز ندارد و با مشاوره ای درست با کارشناسان خرید و فروش ملک خیلی راحت می توانید سود خوبی از این بازار کسب نمایید.این ویژگی برای بازار های دیگر بسیار پررنگ است و تخصص بالا لازمه اصلی سرمایه گذاری به حساب می آید.
-
مصرفی بودن
قصد افراد از خرید ملک به صورت معمول سکونت در آن است و به عنوان سرپناه یک نیاز اصلی برای زندگی و کیفیت آن محسوب می شود، بنابراین در کنار سرمایه گذاری افراد با ورود به بازار املاک در راستای بهبود کیفیت زندگی خود گام برداشته و احساس رضایت به مراتب بیشتری دارند.
-
مولد بودن بازار مسکن
با سرمایه گذاری در این بازار می توان درآمد ماهانه به دست آورد.چنانچه ملک خریداری شده برای سکونت مورد استفاده قرار گیرد، هزینه های لازم برای اجاره از سبد خانوار حذف می شود و می توان هزینه های مربوطه را در جهات دیگر استفاده کرد.همچنین اگر برای اجاره ملک اقدام کنیم، اجاره بهای دریافتی درآمدی برای خانواده است و می تواند شرایط بهبود شرایط زندگی افراد را فراهم کند.همچنین بعضی اوقات افراد برای رهن کامل ملک اقدام می کنند و در کنار آن می توانند سرمایه لازم برای سرمایه گذاری در سایر بازارها را نیز کسب کنند که همه این ها بدین معنی است که بازار املاک به صورت عینی بازاری مولد به حساب می آید و می تواند سرمایه و یا درآمدی را برای خانواده به همراه داشته باشید.
-
امنیت بازار مسکن
بازار املاک همواره یک بازار مطمئن برای سرمایه گذاری است و در کنار ریسک پایین آن برای سرمایه گذاری، مواردی مثل سرقت و یا حوادث روزمره برای آن مرسوم نیست و از طرف دیگر با اتفاقات سیاسی و اقتصادی کشور نوسانات شدید و لحظه ای را تجربه نخواهد کرد و این هیجانات کنترل شده بازار، روی روان و آسودگی سرمایه گذار بسیار موثر است و افراد با امنیت خاطر بیشتری زندگی می کنند که این موضوع در شرایط حال حاضر کشور می تواند بسیار آرامش بخش و کمک کننده باشد.
معایب سرمایه گذاری در بازار مسکن
-
سودآوری در بلندمدت
بازار املاک بازاری بلند مدت یا میان مدت برای سرمایه گذاری محسوب می شود و به عبارت دیگر به منظور دستیابی به سود بالا و بازدهی مناسب، نیاز است زمان
کافی را به این نوع سرمایه گذاری اختصاص دهید.
-
نقد شوندگی پایین
بازار مسکن بر خلاف سایر بازارهای مالی از نقدشوندگی بالایی برخوردار نیست، بنابراین وقتی که افراد نیاز به سرمایه یا سود خود دارند، معمولا با مشکل مواجه خواهند شد، البته این موضوع به شرایط بازار مرتبط است و ممکن است در شرایطی، بازار املاک نیز در رد بازارهای سرمایه گذاری قرار گیرد که نقدشوندگی بالایی دارند.
-
هزینه استهلاک و بالا رفتن سن بنا
یکی از معایب سرمایه گذاری در بازار املاک، هزینه نگهداری و استهلاک ملک میباشد.به ویژه اگر سن بنا از حدی فراتر رود افت قیمت ملک می تواند ارزش سرمایه گذاری شما را کاهش دهد.
-
احتیاج به سرمایه های زیاد
به منظور سرمایه گذاری در بازار مسکن، سرمایه زیادی نیاز خواهید داشت و خرید ملک با قیمت های فعلی برای بسیاری از افراد دور از انتظار است، بنابراین سرمایه های کوچک برای بازار املاک مناسب نیست و این بازار نمی تواند برای این نوع سرمایهگذاریها گزینه مناسبی باشد، هر شخصی با هر میزان سرمایه ای نمی تواند برای ورود به بازار املاک اقدام کند.
به طور کلی میتوان گفت که اگر از نظر شخصیتی فردی ریسکپذیر و اهل خطر نیستید، پیشنهاد ما به شما این است که به سرمایه گذاری در املاک مراجعه کنید.اما در صورتی که روحیه ریسک پذیر و یا شخصیتی پویا دارید، سرمایه گذاری در بورس به عنوان یک پیشنهاد ویژه برای شما محسوب میشود.
بازار املاک مازندران یکی از سودآورترین و پویاترین بازارهای املاک در کشور است
و با توجه به میزان رشد ارزش ملک در شمال، افراد بسیاری از سرار کشور اقدام به خرید ملک و سرمایه گذاری در مازندران کردهاند تا در کنار رشد سرمایه خود از امکان اقامت در این بهشت رویایی نیز بهرهمند شوند.
اگر شما هم قصد سرمایهگذاری در جذاب.ترین بازار املاک ایران را دارید، املاک نفار با معرفی بهترین فایلهای فروش منطقه و معرفی بهترین فرصتهای سرمایهگذاری در شمال کشور، همراهی مطمئن در کنار شما خواهد بود.